TOBB Başkanı’ndan Türkiye ekonomisi açıklaması

Hisarcıklıoğlu’dan Türkiye Ekonomisi Üzerine Önemli Açıklamalar

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından “2025 Turizm Başkenti” olarak seçilen Erzurum’da gerçekleştirilen Palandöken Ekonomi Forumu’nun ikinci gününde yapılan “Türkiye’nin Yatırım Ufku: Fırsatlar ve Gelecek Vizyonu” özel oturumuna moderatörlük yapan Hisarcıklıoğlu, oturuma küresel iş camiasından katılımcıların olduğunu belirtti.

Hisarcıklıoğlu, “Son dönemde yaşanan karmaşalara rağmen, Türkiye’nin ekonomisi sürekli büyüme gösteriyor. Milli gelirimiz geçen yıl rekor seviyeye ulaşarak 1,3 trilyon dolara yükseldi. Türkiye’nin sunduğu fırsatlar ve gelecek vizyonu göz önüne alındığında, ülkenin ekonomik potansiyeli oldukça yüksektir” dedi.

Üretim ve İhracat Kapasitesinde Türkiye’nin Önemi

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin dünya genelinde birçok sektörde Avrupa’nın ana tedarikçisi konumunda olduğunu vurgulayarak, üretim ve ihracat kapasitesinin lider seviyede olduğunu belirtti. Ülkenin sahip olduğu üretim çeşitliliği ve pazar çeşitliliği, Türk girişimciliğinin gücünün bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye, dünya genelinde rekabetçi bir şekilde ürün ve hizmet sunan nadir ülkeler arasındadır.

Hisarcıklıoğlu ayrıca, özel sektörün artık sadece yerel aktör olmanın ötesine geçtiğini ve Türkiye’nin geniş coğrafyada önemli bir üretim ve ihracat kapasitesine sahip lider ülke konumunda olduğunu belirtti.

“Büyüme hikayemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz. Yeşil ve dijital dönüşüme öncelik verilmesi, küresel rekabet gücümüzü artırmak adına büyük önem taşımaktadır” diyen Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin 15 yıldır kesintisiz bir ekonomik büyüme gösterdiğini ve geleceğe dair umutlu olduğunu belirtti.

Ekonomi yönetiminin kararlı duruşu ve rasyonel politikaların yanı sıra, yeşil ve dijital dönüşüme odaklanarak küresel rekabet gücünü artırmanın önemli olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin gelecekteki potansiyelinin parlak olduğunu ifade etti.

Related Posts

Borsa İstanbul’da hareketli haftanın yıldızları ve kaybedenleri belli oldu

BIST 100 endeksi geçen haftayı yüzde 1,24 primle kapatırken, Borusan Yatırım, Tofaş ve Galatasaray hisseleri en çok kazandıranlar arasında yer aldı. Öte yandan Grainturk Holding, yatırımcısına en fazla kaybettiren hisse oldu.

TİGEM’in 2025 yılı safkan Arap tay satış tarihleri belirlendi

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (TİGEM), 2025 yılı safkan Arap tay satış tarihleri açıklandı.

KOBİ’lerin yapay zekâ karnesi nasıl?

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Özdemir, Meclis Yapay Zekâ Araştırma Komisyonu’nda küçük işletmelere yönelik dijital dönüşüm ve yapay zekâ araştırmasından çıkan sonuçları aktardı.

İstanbul’da her 10 evden 4’ü hala sigortasız!

Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından gözler yeniden deprem sigortalarına çevrildi. Yalova yüzde 83’lük oranla Marmara’da zirveye çıkarken, İstanbul’un sigortalılık oranı yüzde 62 ile Türkiye ortalamasını aştı. Ancak hala milyonlarca konut sigortasız durumda.

Yılın ilk çeyreğinde 62 ülkeye araç ihracatı yapıldı

Türkiye otomotiv endüstrisinde hafif ticari araç-kamyonet ve kamyon grubunu kapsayan “eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar” ihracatı yılın ilk çeyreğinde 1 milyar 535 milyon 907 bin dolar oldu.

Hizmet, perakende ticaret ve inşaata güven azaldı

TÜİK, nisan ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini açıkladı. Buna göre Güven endeksi, hizmet sektöründe yüzde 4,3 azaldı, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,5 azaldı, inşaat sektöründe yüzde 4,2 azaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir