Adım sayısını artırmak neden önemli? İşte cevabı

Sydney Üniversitesi Araştırması: Günlük Adım Sayısının Sağlık Üzerindeki Etkisi

Avustralya’daki Sydney Üniversitesi’nden araştırmacılar, hareketsiz yaşamın etkilerini gözlemlemek için İngiltere Biyobankası’na katkıda bulunan 72 bin 174 gönüllünün verilerini analiz etti.

Katılımcılar, bileklerine takılan ivmeölçerlerle bir hafta boyunca attıkları adım sayısını ve oturarak geçirdikleri süreyi kaydetti. Günde ortalama 11 saatten fazla hareketsiz kalanlar ‘yüksek hareketsiz kalma süresi’ kategorisine alındı, daha az zaman hareketsiz kalanlar ise ‘düşük hareketsiz kalma süresi’ olarak sınıflandırıldı.

İlk iki yıl boyunca kötü sağlığa sahip olabilecek katılımcılar çalışmaya dahil edilmedi, bu nedenle bulguların yalnızca genel olarak sağlıklı bireyler için geçerli olduğu belirtildi.

Uzmanlar, aşırı hareketsiz yaşam tarzını dengelemek için günlük 9 bin ila 10 bin adım atmanın ideal olduğunu belirtti. Ayrıca, günlük 4 bin ila 4 bin 500 adım atıldığında sağlık faydalarının ortaya çıkmaya başladığı tespit edildi. Kardiyovasküler hastalık riskini %21, erken ölüm riskini ise %39 oranında azalttığı görüldü.

Çalışmanın başyazarı Matthew Ahmadi, araştırmanın sonuçlarıyla ilgili, “Her türlü hareketin sağlık için önemli olduğunu ve günlük adım sayısını artırmanın hareketsiz zamanın olumsuz etkilerini telafi edebileceğini” belirtti.

Related Posts

Yeterince dinlenemiyorsanız bu 3 yöntem sizi kısa sürede toparlayabilir

Günümüzün yoğun temposunda birçok kişi, yeterince uyusa bile kendini dinlenmiş hissetmiyor. Sürekli yorgunluk, düşük enerji ve odaklanma problemleri hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyebiliyor. Uzmanlara göre, doğru yöntemlerle vücudu ve zihni kısa sürede toparlamak mümkün.

Her dışarı çıktığınızda başınız ağrıyorsa sebebi bu olabilir

Son zamanlarda dışarı çıktığınız anda baş ağrısı şikayetleriniz artıyorsa, sebebi sadece stres ya da yorgunluk olmayabilir.

Geçmeyen ses kısıklığına dikkat! Gırtlak kanseri habercisi olabilir

Konuşmanın günlük hayattaki yeri ve önemi tartışılmaz olsa da bu eyleme imkân sağlayan ses tellerinin pek önemsenmediği bir gerçek. KBB Uzmanı Prof. Dr. Bülent Evren Erkul, ses teli sağlığı için 11 öneride bulundu.

‘Ağız ve diş sağlığı merkezlerinin çürüğe çıkmasına ramak kalmıştır’

Genel Sağlık-İş, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’ndeki (ADSM) sorunlara dikkat çekti. Sendika “ADSM’ler dolgu tutmayacak hale gelmiş, çürüğe çıkmasına ramak kalmıştır” açıklamasında bulundu.

Kronik ağrıların %90’ı tedavi edilebiliyor!

Fırat Üniversitesi Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Algoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Özcan, kronik ağrılar hakkında bilgi verdi.

Avcılar’da Yaya Kazası: Bir Kişi Ağır Yaralandı

Avcılar’da yolun karşısına geçmeye çalışan yayaya otomobil böyle çarptı İSTANBUL – İstanbul Avcılar’da yolun karşısına geçmeye çalışan yayaya otomobil çarptı. Adam ağır yaralanırken, çarpma anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, önceki gün Avcılar …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir