Bakan Memişoğlu: ‘Biz ‘hastalık bakanlığı’ değiliz, Sağlık Bakanlığıyız’

Sağlık Bakanı Memişoğlu: “Biz Sağlık Bakanlığıyız, ‘Hastalık Bakanlığı’ Değiliz”

ANKARA – Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sigara kullanımının yaygınlığına ve aşırı kiloların artışına dikkat çekerek “Bu durumlar uzun vadede hastalıklara yol açıyor. Sağlığımızı önemseyelim. Biz ‘hastalık bakanlığı’ değiliz, Sağlık Bakanlığıyız” dedi.

Türkiye’de çocukluk çağı aşı takviminde yapılan değişiklikle uygulamaya geçirilen altı bileşenli karma aşının ilk dozu, Ankara Çayyolu Eğitim Aile Sağlığı Merkezinde Bakan Memişoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

Bakan Memişoğlu, yaptığı konuşmada, Sağlıklı Türkiye Yüzyılı programı kapsamında koruyucu, geliştirici ve üretici sağlık modeliyle çalışmaya devam ettiklerini vurguladı.

Sağlık Hayat Akademisi projesinin amacına değinen Memişoğlu, vatandaşların sağlıklı yaşam merkezlerinde program aracılığıyla sağlık bilinci kazanabileceğini belirtti.

“Aşılar, bulaşıcı hastalıklarla mücadeleyi kolaylaştırıyor”

Memişoğlu, aşıların bulaşıcı hastalıklara karşı etkili bir koruma sağladığını belirterek, “Aşılar sayesinde çocuk felci, difteri gibi hastalıkların görülme sıklığı azaldı. Aşılar, çocuklarımızın sağlıklı kalmasını sağlıyor. Toplumun aşı programlarına uymasını ve sağlık çalışanlarının önerilerini dikkate almasını bekliyoruz. Sağlık her şeydir” şeklinde konuştu.

“Biz ‘hastalık bakanlığı’ değiliz, Sağlık Bakanlığıyız”

Memişoğlu, Bakanlık olarak dünya standartlarında tedavi hizmetleri sunduklarını vurgulayarak, “Sağlık hizmetlerinde ilerleme kaydetmiş bir ülkeyiz. Ancak artık hastalıklardan korunmaya odaklanmalıyız. Sigara ve obezite gibi risklerin hastalıklara yol açtığının farkında olmalıyız. Sağlık her şeyden önce gelir. Biz ‘hastalık bakanlığı’ değiliz, Sağlık Bakanlığıyız” dedi.

“Futbol maçlarına sadece erkekler mi geliyor”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Memişoğlu, Sivasspor’un maç öncesinde sergilediği pankartla ilgili tepkilere “Futbol maçları sadece erkekler için mi?”” şeklinde cevap verdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MUHAMMED MUSAB GÜMÜŞER – Sağlık

Related Posts

Halsizlik yüzünden hastaneye başvuran kadının karnına yapışmış kene bulundu

Kahramanmaraş’ta hastaneye başvuran bir kadının, yapılan muayenesinde karın bölgesine yapışmış bir kene ile karşılaşıldı. Uzman dermatolog tarafından çıkarılan kene sonrası hasta sağlığına kavuştu.

Prof. Dr. Esra Çöp: Yapay güzellik algısı yeme bozukluğu nedeni

Prof. Dr. Esra Çöp: Yapay güzellik algısı yeme bozukluğu nedeni

Uzmanı uyarıyor: Yazın çay ve kahve tükettiğiniz miktar kadar fazladan su için

Uzmanı uyarıyor: Yazın çay ve kahve tükettiğiniz miktar kadar fazladan su için

Alışkanlıklar hayatımızdan çalıyor! Diş ipi kullanmamak ömrü eksiltiyor

Uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek birçok insan için önemlidir. Günlük alışkanlıklar yaşlanma şeklimizde büyük rol oynar. Endişenin birikmesine izin vermek, diş ipi kullanmayı unutmak veya yalnız zaman geçirme planlarını atlamak küçük görünebilir ancak bunlar sessizce hayatınızdan çalıyor olabilir. Rutinlerinizi sağlıklı bir yaşam sürmek adına yeniden gözden geçirmelisiniz. Peki neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Genç yaşlarda omurgasına özen gösteren kadınların 50 yaş sonrası rahat geçiyor

Omurga, vücudu birbiriyle devamlı iletişim halindeki kaslar sayesinde ayakta tutan bir sistemdir. Ana yapısını kemik-iskelet, bunlara hareket kabiliyeti veren eklemler ve güç üreten kaslar oluşturur. Uzm. Dr. Ayşe Yener Güçlü, kadınlarda görülen omurga rahatsızlıkları hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

Bayramda artan et ve tatlı tüketimi sağlık sorunlarına neden oluyor

Kurban Bayramı’nda artan et ve tatlı tüketiminin, kalp, diyabet ve böbrek hastaları ile yaşlılar için ciddi sağlık riskleri oluşturabileceğini belirten Diyetisyen Ceren Kaplan, bayramda sağlıklı beslenmek için dikkat edilmesi gereken püf noktalarını paylaştı. Et ve tatlıların aşırı tüketiminin nasıl tehlikeli olabileceği ve bu süreçte sağlık korunarak keyifli bir bayram geçirilmesi için öneriler sunuldu.