Kirada yeni dönem başlayacak

Temmuz ayına yaklaşırken, ev sahibi ve kiracılar, yüzde 25 zam sınırının devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu sınırın kalkması gerektiğini belirtti. TÜFE ortalaması üzerinden belirlenecek yeni zam oranları, ev sahipleri ve kiracılar için yol gösterici olacak.

Ev sahibi ve kiracılar, Temmuz’da yüzde 25 zam sınırının kalkıp kalkmayacağını merak ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şimşek, “Devam etmesi için bir sebep görmüyorum, etmemesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. Uygulamanın devam etmesi yönünde bir çalışma olmadığını belirtti. Fiyatların piyasa koşullarına göre belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

TÜFE ORTALAMASI ESAS ALINACAK

İTO Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, Habertürk TV’de konuya açıklık getirdi. Akdoğan, “1 Temmuz itibarıyla uygulama kalkarsa, zam oranı TÜFE’nin son 12 aylık ortalamasına göre belirlenecek” dedi. Kiracılar, kira dönemi dolduğunda bu zammı yapabilecekler.

EV SAHİBİ İSTEDİĞİ ORANDA ZAM YAPABİLİR Mİ?

Ev sahiplerinin TÜFE’yi az bulması durumunda ne olacağı sorulduğunda Akdoğan, “Yasal olarak kiracı TÜFE kadar zam yapıp gönderdiğinde ev sahibi farklı bir yasal uygulamada bulunamaz” dedi. Kiracılar, bu şekilde yasal sorumluluklarını yerine getirmiş olacaklar.

NİSAN AYI ENFLASYON VERİLERİ

TÜİK, Nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜFE, bir önceki aya göre yüzde 3,18 arttı. On iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,64 olarak gerçekleşti. Bu oran, kira artışlarında temel alınacak.

İŞ YERİ KİRA ARTIŞ ORANI

Nisan ayı enflasyon verilerine göre, iş yerlerinde uygulanabilecek tavan zam oranı yüzde 59,64 oldu. Mart ayında bu oran yüzde 57,50 idi. Şubat ayında yüzde 55,91 ve Ocak ayında yüzde 54,72 olarak belirlenmişti.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx