Mehmet Şimşek Bu Meslekleri Tek Tek Sayıp Uyardı: Cezalar Artacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında vergi paketine dair açıklamalarda bulundu.

Şimşek, yapay zeka teknolojisinin kullanılacağı bir vergi sistemine geçileceğini ve mesleklerde gelire dayalı beyanların düzenleneceğini vurguladı. Özellikle kuyumcuların ortalama olarak aylık 16 bin TL, doktorların 27 bin TL, avukatların ise 17 bin TL gelir beyan ettiğine dikkat çekerek bu durumun düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

Şimşek, “Bir kuyumcu ortalama 16 bin TL, bir doktor 27 bin TL, bir avukat 17 bin TL gelir beyan ediyor böyle şey olmaz” dedi ve şöyle devam etti:

“Türkiye’de birçok kesim vergiden imtina ediyor, ciddi bir kayıt dışılık var. Biz verginin tabanını büyüterek sonuç alacağız. Bizim iki temel ilkemiz var. Vergide adaleti sağlamak ve uygulamada etkinliği sağlamak.”

“KAYITDIŞILILIKLA MÜCADELE”

Ayrıca, çok uluslu şirketlere yönelik asgari kurumlar vergisinin yüzde 15’e çıkarılacağını, kripto varlıkların da vergi kapsamına alınacağını sözlerine ekledi.

Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

“Bu vergi paketinde ne yapıyoruz. Çok uluslu şirketlere yüzde 15 asgari kurumlar vergisi getiriyoruz. Yurt içinde asgari kurumlar vergisi çalışıyoruz. Kuyumcunun beyan ettiği aylık matrah geçen sene 16 bin TL seviyesinde. Bir doktor 27 bin TL, bir avukat 17 bin TL gelir beyan ediyor; böyle şey olmaz. Bütün bu alanlarda yetki alıp, hasılat tespiti yapacağız, hasılata aykırı beyanlardan izahat isteyeceğiz, sonrasında harekete geçeceğiz. Kayıt dışılıkla mücadele edeceğiz.”

Bakan Şimşek, vergiden kaçınmanın cezalarının artırılacağını ve vergi denetimlerinin daha sıkı hale getirileceğini vurgulayarak, yapay zeka ve diğer teknolojilerin vergi denetimlerinde etkin şekilde kullanılacağını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx