Savaş senaryosu paylaştılar: Her gün 1500 İsrailli ölür

Orta Doğu’da İran’da meydana gelen patlamalar ve Aruri suikastiyle tansiyon giderek yükseliyor. 

Kirman eyaletinde İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin, Ocak 2020’de ABD’nin Bağdat’taki saldırısında öldürülmesinin 4. yılı nedeniyle anma töreninin yapıldığı kabristana giden yol üzerinde 2 patlama meydana gelmişti.

Süleymani’nin mezarının bulunduğu kabristanın yakınındaki patlamalarda 84 kişi hayatını kaybetmiş, 284 kişi yaralanmıştı.

ARURİ SUİKASTI

Hamas’ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri ve beraberindeki 6 kişi, Beyrut’ta “Hizbullah’ın kalesi” olarak kabul edilen “Dahiye”de, İsrail’in insansız hava aracıyla düzenlediği saldırıda öldürülmüştü.

İsrail ile 8 Ekim’den bu yana çatışma halinde olan Hizbullah Hareketi, İsrail’in Aruri’ye yönelik suikast saldırısının karşılıksız kalmayacağı tehdidinde bulunmuştu.

“HER GÜN 1500 İSRAİLLİ ÖLÜR”

Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen El Meyadin televizyonu, bugün muhtemel bir savaşta İsrail’in her gün 1500 kişiyi kaybedeceğini belirten bir haber yayınladı.

Haberde “Hizbullah’la savaşacağı bir gün içinde İsrail, kendisine yönelik binlerce roket mermisinin ateşlenmesiyle uğraşmak zorunda kalacak. Lübnan’a savaş başlatırsa, mücadelemiz sınırsız olacaktır. Bizimle savaşmayı düşünen herkes bundan pişman olacaktır.” ifadeleri yer aldı.



Televizyona göre, İsrailli güvenlik ve askeri kaynakları Hizbullah’la muhtemel bir savaşta her gün binlerce roketin ateşleneceğini biliyor. İsraillilerin tahminlerine göre savaşın ilk günlerinde Hizbullah 6 bin roket fırlatacak, bu sayı daha sonra günlük 1500, 2 bin seviyelerine düşecek.

Demir Kubbe hava savunma sisteminin engellediği füzelere rağmen bu kaybın gerçekleşeceğini belirtiyor.

SIĞINAKLAR AÇILDI

El Meyadin, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın ‘kuralsız bir savaş’tan söz ettiği konuşmasıyla İsraillilerin senaryosunun aynı güne denk geldiğini vurguluyor.

İsrail ordusu, suikast nedeniyle kuzey sınırında alarma geçmiş durumda. Akdeniz kıyısındaki Hayfa şehrinde de sığınakların açıldığı söyleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx