Yurt dışından alışveriş yaparken dikkat! Hem banka hem de kişisel verileriniz kaydediliyor

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı: E-ticaret Sitelerine Dikkat!

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Kovid-19 salgını sonrasında alışverişlerin arttığını belirten Kılıç, teknolojinin gelişmesiyle beraber alışveriş kültürünün yavaş yavaş e-ticaret sitelerine kaydığını ifade etti.

Kılıç, kişisel bilgilerin ele geçirilmesi ve dolandırıcılık konusunda uyarılarda bulunarak, yurtiçi ve yurtdışı e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Güvenilir e-ticaret sitelerini tercih etmenin önemine değinen Kılıç, sitelerin güven damgasına sahip olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.

Kılıç, “Yurt dışı e-ticaret sitelerinde, kişisel ve banka bilgilerinin kaydedildiğini unutmamak gerekir. Türkiye’de temsilcisi bulunmayan yabancı merkezli sitelerle sorun yaşanması durumunda muhatap bulunmamaktadır. Bu nedenle tüketicilerin yurtdışı alışverişlerinde dikkatli olmaları gerekmektedir” dedi.

Kılıç, uygun fiyatlarla karşılaşılan yurt dışı alışveriş sitelerinde tüketicilerin büyük zararlarla karşılaşmamaları için dikkat etmeleri gerektiğini de belirtti.

”YURT DIŞI ALIŞVERİŞ SİTELERİNE YÖNELİK DÜZENLEMELER YAPILDI”

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Kenan Altınsaat ise internet üzerinden yapılan işlemlerin kalıcı olduğunu vurgulayarak, kişisel ve banka bilgilerinin paylaşıldığı sitelerde dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Altınsaat, “Özellikle Çin kökenli e-ticaret sitelerinin Türkiye’de muhatabı olmaması nedeniyle karşılaşılan zararın giderilmesinin mümkün olmadığını unutmamak gerekir” dedi.

Related Posts

Kredi kartı borçları takipte: Yüzde 1056 artışla rekor kırdı!

2020’den bu yana bireysel kredi kullanımında önemli bir dönüşüm yaşandı. BDDK verilerine göre, konut kredileri ciddi oranda gerilerken, kredi kartları bireysel kredilerin neredeyse yarısını oluşturur hale geldi. Takipteki kredilerde ise en büyük artış ihtiyaç kredileri ve kartlarda görüldü.

Merkez Bankası’nın son kararları ne anlama geliyor: Uzmanlardan sert eleştiriler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL’ye geçişi hızlandırmak ve rezervleri güçlendirmek amacıyla yeni makroihtiyati tedbirleri devreye aldı. Uzmanlar, düzenlemelerin döviz talebini sınırlayabileceğini ancak ekonomide kopan bağların hâlâ onarılamadığını belirtiyor. “Başa döndük” diyen de var, “mucize beklemeyin” diyen de…

Başkentten ihracat 4 ayda 4,6 milyar dolara ulaştı

Ankara’dan bu yılın ocak-nisan döneminde yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,4 artarak 4 milyar 568 milyon 4 bin dolara yükseldi.

KKTC’de TEKNOFEST heyecanı devam ediyor! Selçuk Bayraktar: Savunma sanayisinde yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düştü

TEKNOFEST KKTC’de DHA muhabirine açıklamalarda bulunan TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Türkiye, savunma sanayisinde bütün dünyanın kabul edeceği şekilde dünyaya damgasını vurmuş eserleri geliştiriyor. Yüzde 80’lerde olan yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düşürdü. Avrupa halen daha yüzde 80 oranında yurt dışına bağımlı” dedi.

Türkiye gelir oranına göre sadece bir ülkeyi geçebildi

Avrupa ülkeleri arasındaki gelir oranlarına göre Türkiye yalnızca Bulgaristan’ı geçerek sondan ikinci sırada yer aldı.

Hedef, ticaret hacmini 5 kat artırmak

Türkiye, Afrika’da yedinci büyük ham petrol üreticisi konumunda olan Gabon’la halen 109 milyon dolar olan ticaret hacmini beş kat artırmayı hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir