Annenin diş sağlığı bebeği de etkiliyor

Annenin Diş Sağlığı, Bebeği de Etkiliyor

İSTANBUL (İGFA) – Çocuk Diş Hekimliği Uzmanı Dt. Nurgül Demir, hamileliğin ilk üç aylık döneminde sık görülen bulantı ve kusmanın diş aşınmalarına yol açabileceğini belirtti. Bu durumda sodyum bikarbonatla gargara yapmanın asidik ortamı nötralize ettiğini vurgulayan Dt. Demir, kusmadan hemen sonra diş fırçalamaktan kaçınılması gerektiğini kaydetti.

Düzenli Su Tüketmek Önemli

Hamilelik döneminde ağız kuruluğunun diş çürükleri ve diş eti hastalıkları riskini artırabileceğine dikkat çeken Nurgül Demir, düzenli su tüketiminin diş sağlığı için önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, xilitollü sakızların ağızdaki asitleri dengeleyerek çürüklere karşı koruyucu rol oynadığını söyledi.

Gebelik Diyeti Sorunlarına Yol Açabilir

Hamileliğin ikinci üç aylık döneminde diş eti hastalıklarına daha dikkat edilmesi gerektiğini belirten Demir, bu hastalıkların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguladı. Anne adaylarının düzenli diş hekimi kontrollerine gitmeleri gerektiğini söyleyen Dt. Demir, diş eti hastalıklarının erken teşhisinin önemini vurguladı.

Dt. Demir, ayrıca bu konuda dikkat edilmesi gereken 5 hususu şu şekilde sıraladı:

  • Anne adaylarının düzenli diş hekimi kontrollerini aksatmamaları.
  • Bulantı ve kusma sonrası diş fırçalamadan önce beklenmesi.
  • Dişlerin sabah ve akşam düzenli fırçalanması.
  • Ağız kuruluğunda xilitollü sakız kullanımı.
  • Organik yoğurt ve kefir tüketilmesi.

Related Posts

Adım sayısını artırmak neden önemli? İşte cevabı

Uluslararası bir araştırma, günlük adım sayısını artırmanın hareketsiz yaşam tarzının neden olduğu sağlık risklerini önemli ölçüde azaltabileceğini gösterdi.

Yeterince dinlenemiyorsanız bu 3 yöntem sizi kısa sürede toparlayabilir

Günümüzün yoğun temposunda birçok kişi, yeterince uyusa bile kendini dinlenmiş hissetmiyor. Sürekli yorgunluk, düşük enerji ve odaklanma problemleri hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyebiliyor. Uzmanlara göre, doğru yöntemlerle vücudu ve zihni kısa sürede toparlamak mümkün.

Her dışarı çıktığınızda başınız ağrıyorsa sebebi bu olabilir

Son zamanlarda dışarı çıktığınız anda baş ağrısı şikayetleriniz artıyorsa, sebebi sadece stres ya da yorgunluk olmayabilir.

Geçmeyen ses kısıklığına dikkat! Gırtlak kanseri habercisi olabilir

Konuşmanın günlük hayattaki yeri ve önemi tartışılmaz olsa da bu eyleme imkân sağlayan ses tellerinin pek önemsenmediği bir gerçek. KBB Uzmanı Prof. Dr. Bülent Evren Erkul, ses teli sağlığı için 11 öneride bulundu.

‘Ağız ve diş sağlığı merkezlerinin çürüğe çıkmasına ramak kalmıştır’

Genel Sağlık-İş, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’ndeki (ADSM) sorunlara dikkat çekti. Sendika “ADSM’ler dolgu tutmayacak hale gelmiş, çürüğe çıkmasına ramak kalmıştır” açıklamasında bulundu.

Kronik ağrıların %90’ı tedavi edilebiliyor!

Fırat Üniversitesi Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Algoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Özcan, kronik ağrılar hakkında bilgi verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir